Eddington filmi için bekleyiş çok yakında sona eriyor. Çağdaş korku sinemasının önemli isimlerinden Ari Aster, dördüncü uzun metrajı ile yeniden izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Western türünde olan ve kara mizah öğeleri taşıyan Eddington, 2025 Cannes Film Festivali’nin ana yarışma seçkisine dahil edildi.
Ari Aster senaryosunu yazdığı, yönettiği ve Lars Knudsen ile birlikte yapımcılığını üstlendiği yeni filmi Eddington’da bir kez daha A24 stüdyosu ile birlikte çalışıyor.
Eddington filmi, pandemi döneminde New Mexico’nun küçük bir kasabasında geçen bir güç mücadelesini konu alıyor. Hikâye, bir çiftin bu kasabada mahsur kalmasıyla başlıyor. İlk başta misafirperver görünen kasaba, geceyle birlikte tehditkâr bir atmosfere bürünüyor.

Filmde Joaquin Phoenix, kasabanın hırslı şerifini canlandırırken Pedro Pascal ise ona rakip olan belediye başkanını perdeye taşıyor. Yapımın ana türü western olsa da film kara mizah ve gerilim ögeleriyle zenginleştirilmiş bir anlatı sunuyor.
Eddington Filmi Güçlü Oyuncu Kadrosu ile Ses Getiriyor
Eddington’ın oyuncu kadrosu, dikkat çeken isimlerden oluşuyor. Joaquin Phoenix ve Pedro Pascal’ın yanı sıra yapımda yer alan oyuncular arasında Emma Stone, Austin Butler, Luke Grimes, Deirdre O’Connell, Micheal Ward, Clifton Collins Jr. ile Amélie Hoeferle bulunuyor.
Filmin görüntü yönetmenliğini ise iki Oscar adaylığı bulunan Darius Khondji üstleniyor. Khondji, filmle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanıyor:
“Bu çok güçlü, son derece doğal ve çarpıcı bir film. Üzerinde çalıştığım en etkileyici yapımlardan biri olduğunu düşünüyorum.”

Cannes Yolculuğu Başlıyor
A24, Eddington’ın satışlarını 2025 Berlinale kapsamında gerçekleştirilen Avrupa Film Pazarı’nda başlatmıştı. Film şu anda son post-prodüksiyon aşamalarında ve yapımın renk düzenlemesi çalışmaları New York’ta devam ediyor.
Resmi posteri ve ilk tanıtım görseli paylaşılan Eddington, Ari Aster’ın Hereditary, Midsommar ve Beau is Afraid sonrası yönettiği dördüncü uzun metrajlı film olma özelliğini taşıyor.
Eddington, gelecek mayıs ayında gerçekleştirilecek 2025 Cannes Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapacak.
Cannes yarışma seçkisine girmesi beklenen diğer filmler arasında Wes Anderson’dan The Phoenician Scheme, Kirill Serebrennikov’dan The Disappearance of Joseph Mengele ve Kleber Mendonça Filho’dan The Secret Agent filmleri yer alıyor.
İlginizi Çekebilir: En İyi Western Filmleri
Film hakkındaki beklentilerinizi yorumlarda veya Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News ve WhatsApp’tan takip edebilirsiniz.
Kaynak: Bloody Disgusting
Bu yazı Ari Aster’ın Western Filmi Eddington, Dünya Prömiyerini Cannes’da Yapacak ilk olarak şu sitede yayımlanmıştır: Kayıp Rıhtım. Yazının kaynağı bu sitedir.