Dragon Quest 12’den Sevindirici Haber Geldi!

Elizabet

Administrator
Yönetici
Efsanevi bir seri olarak karşımıza çıkan Dragon Quest serisinin yaratıcısı hayranlarına on ikinci oyunun hala geliştirilme aşamasında olduğunu belirtti ve bunun aslında bir nevi garantisini verdi. İlk olarak 2021 yılında 5 yeni seri oynadı, yorulmuştu ve bunlardan biri de serinin ana oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Square Enix tarafından duyurulan bu projeler hakkında hala pek fazla detay bilinmiyor.

O zamandan bu yana oyun hakkında pek fazla haber alınmadığından dolayı bazıları oyunun iptal edildiğini ve bir daha geri dönüş yapılmayacağını düşünüyordu. Fakat serinin yaratıcısı Yuji Horii yakın zamanda radyo programında yaptığı canlı yayında oyunun hala aktif olarak geliştirilmekte olduğunu doğruladı. Bu da hayranları sevindirecek bir haber olarak karşımıza çıkıyor.

Dragon Quest 12 Çalışmaları Sürüyor​

Automaton‘un haberine göre Horii, Square Enix‘in “Dragon Quest 12 üzerinde hala sıkı bir şekilde çalıştığını” ve oyun hakkında adım adım daha fazla bilgi yayınlamayı planladığını söyledi. Dragon Quest 12 ile birlikte 2021‘de duyurulan diğer oyunlardan biri de Dragon Quest 3‘ün HD-2D yeniden yapımıydı ve bu oyun geçtiğimiz Kasım ayında piyasaya sürüldü.

Dragon Quest 12'den Sevindirici Haber Geldi!

Geçtiğimiz yıl oyunun gayri resmi ismi Team Asano olan geliştirme stüdyosu oyunu bu kadar erken duyurdukları için pişman olduklarını, oyunun çıkışından üç buçuk yıl önce duyurup aceleci davranmış olabileceklerini söylemişti. Hatta birçok geliştirici artık oyunlarını sona yaklaştığı zaman duyurmak istiyor ve bu konuda sağlam adım atmaya hazırlanıyor.

Bildiğiniz üzere geldiğimiz noktada yeni oyunlar duyurulduktan seneler sonra haber alınamaması durumu gerçekten de hayranları ve bekleyenleri üzüyor. Bu durumun aslında bir nevi değişmesi gerekiyor.

Kaynak : Dragon Quest 12’den Sevindirici Haber Geldi!