Ekrem İmamoğlu gözaltına alındı

Elizabet

Administrator
Yönetici
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada İmamoğlu için ‘suç örgütü lideri’ denirken, Tuncay Yılmaz, Fatih Keleş, Ertan Yıldız, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, İBB Genel Sekter Yardımcısı Mahir Polat, Reform Ensititüsü Başkanı Mehmet Ali Çalışkan’ın da aralarında olduğu 100 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği açıklandı. Haberi ilk duyuran CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “An itibariyle Ekrem İmamoğlu’nun konutuna 20 araç dolusu kolluk kuvveti gelmiş durumda” diye yazdı. Gazeteci Fatih Altaylı ise, Ekrem İmamoğlu’nun kampanya direktörü Necati Özkan’ın da gözaltına alındığını duyururken, “Ofislerine girilmiş ve arama yapılıyor” bilgisini paylaştı. Sabah gazetesi haber koordinatörü Abdurrahman Şimşek de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Ekrem İmamoğlu dahil 105 kişiye yönelik operasyon başlatıldığını yazarken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün operasyonu 3 bin polisle yönettiğini açıkladı. İmamoğlu: Mücadeleye devam edeceğim Ekrem İmamoğlu, polis ablukası sırasında kayda aldığı bir videoyu yayınladı. İmamoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Üzülerek söylüyorum. Milletimizin iradesini gasp etmeye çalışan bir avuç akıl, sevgili polsilerimi kötülüğe alet ederek 16 milyon İstanbullu’nun kapısına yüzlerce polis yığmıştır. Büyük bir zorbalıkla karşı karşıyayız ama yılmayacağız. Ben kendimi milletime emanet ediyorum. Dimdik ayakta duracağımı herkes bilsin. Onun bu süreci aparat gibi kullanan aklıyla mücadeleye devam edeceğim. Yüzlerce polisi İBB Başkanı’nın evine getirdiler.” Murat Ongun gözaltında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, sosyal medya hesabından gözaltına alındığını duyurdu. Murat Ongun, “Gözaltına alınıyorum. Bizi susturarak Ekrem İmamoğlu’nu savunmamızı, desteklememizi engelleyeceklerini sanıyorlar. Tüm sosyal medya mecralarında hesapları olan vatandaşlarımıza sesleniyorum: Bu saatten sonra Ekrem İmamoğlu Türk milletine emanettir. Koruyun, kollayın, destekleyin! Milleti yenemezler. Her şey çok güzel olacak” ifadelerini kullandı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık hakkında da gözaltı kararı verildi. Murat Çalık’ın evinde arama yapıldığı, kendisinin evde olmadığı aktarıldı.