Formula 1 dünyasına gelecekte kulak çınlatan V10 motorlar geri dönebilir

Elizabet

Administrator
Yönetici
Formula 1
Uluslararası Otomobil Federasyonu Başkanı Mohammed Ben Sulayem, Formula 1 dünyasının geleceği için güzel bir haber verdi. Henüz kesin bir karar alınmış ya da yakın zamanda atılacak bir adım yok, ancak Formula 1 dünyasında büyük yankı uyandıran V10 motorlar, sürdürülebilir yakıt kullanımıyla birlikte geri dönebilir. Şu anda Formula 1 araçlarında turbo beslemeli 1.6 litrelik V6 hibrit motorlar kullanılıyor. Bu motorlar yüksek performans ve verimlilik sunsa da, eskiyle kıyaslandığı zaman neredeyse hiç ses çıkarmıyor. Bu durum, hem izleyiciler hem de pilotlar tarafından sık sık eleştiriliyor ve sporun işitsel açıdan eski şaşalı günlerine dönmesi umut ediliyor. Bu nedenle Uluslararası Otomobil Federasyonu Başkanı Mohammed Ben Sulayem’in yaptığı, “Bu hafta Londra’da yapılan Formula 1 lansmanı, sporun geleceğine ilişkin pek çok olumlu tartışmayı gündeme taşıdığı. Şasi ve güç ünitelerine ilişkin 2026 yönetmeliklerinin yürürlüğe girmesini dört gözle beklerken, gelecekteki motor sporları trendlerine de öncülük etmeliyiz. Sürdürülebilir yakıtla çalışan V10 motorların kükreyen sesi de dahil olmak üzere bir […]

Formula 1 dünyasına gelecekte kulak çınlatan V10 motorlar geri dönebilir yazısı ilk olarak Teknoloji haberleri - LOG üzerinde yayınlandı.