George R.R. Martin’in Yavaş Yazma Süreci, Fantastik Yazar Larry Correia’nın Mizah Malzemesi Oldu

Elizabet

Administrator
Yönetici
Game of Thrones serisinin ünlü yazarı George R.R. Martin, uzun süredir üzerinde çalıştığı The Winds of Winter romanını adeta bir kaplumbağa hızıyla tamamlıyor. İlk olarak dokuz yıl önce yayımlanması planlanan bu fantastik kitap, hayranlarını uzun bir bekleyişe sürükledi.

Bu durum, Martin’i meslektaşı olan fantastik yazar Larry Correia’nın mizahına malzeme yaptı. Correia, yeni kitabı Heart Of The Mountain‘ın ithaf bölümünde Martin’e göndermede bulundu ve bu ithaf, Game of Thrones hayran hesabı Westerosies tarafından X platformunda paylaşıldı.

Larry Correia’dan George R.R. Martin’e İronik İthaf​

Correia’nın kitabındaki ithaf şu şekilde: “George R. R. Martin’e. Bak, o kadar da zor değil.” Bu esprili gönderme, Martin’in A Song of Ice and Fire serisinin son iki kitabını tamamlamasının ne kadar uzun sürdüğüne atıfta bulunuyor.

Author Larry Correia wrote a dedication to George R.R. Martin in his new book ‘HEART OF THE MOUNTAIN,’ the final entry to his ‘SAGA OF THE FORGOTTEN WARRIOR’ series:

“To George R.R. Martin. See? It’s not that hard.” pic.twitter.com/0raQVy5eKi

— westerosies (@westerosies) January 12, 2025

Martin’in beşinci kitabı A Dance with Dragons, 2011 yılında yayımlanmıştı. The Winds of Winter ise 2016’da tamamlanması bekleniyordu. Ancak, 2025 yılına yaklaşmış olmamıza rağmen kitap hâlâ ortada yok. Üstelik, bu kitabın ardından serinin son bir kitabı daha olması planlanıyor. Ancak bu kitapların ne zaman çıkacağı büyük bir soru işareti.

George R.R. Martin’den Açıklamalar​

Martin, geçtiğimiz dönemde birçok yazarın kendisini tamamlanmamış işleri yüzünden eleştirdiğini kabul ederek şu ifadeleri kullandı:

Birçok insan benim için şimdiden ölüm ilanları yazıyor: ‘Ah, asla bitiremeyecek!’ Belki de haklılar. Bilmiyorum. Ama şu an hayattayım ve oldukça canlı görünüyorum!

Martin, yazma sürecinin zor geçtiğini belirterek şunları ekledi:

The Winds of Winter (evet) ve Blood & Fire (Targaryen tarihinin ikinci kısmı olan Fire & Blood’ın devamı) üzerinde bazı yeni sayfalar ürettim. Ancak daha fazlasını yazabilmeyi isterdim. Çeşitli televizyon projelerim bu aylarda vaktimin çoğunu aldı. Bunlardan bazıları keyifliydi (Dark Winds ve The Hedge Knight), çoğu ise değildi.

Martin ayrıca, geçmişte şu sözleri söylemişti:

Kitaplarımla ilgili değiştirebileceğim bir şey olsaydı, onları bitirmiş olmayı isterdim.

2023 yılında Martin, yalnızca 1.100 sayfa yazabildiğini ve kitabın oldukça uzun bir eser olacağını açıklamıştı. Kitap tamamlandığında ise büyük bir duyuru yapacağını belirtti.

Bekleyiş Sürüyor​

George R.R. Martin’in The Winds of Winter üzerindeki çalışmaları devam ederken, hayranlar bu uzun sürecin nihayet bir sonuca ulaşmasını umut ediyor. Ancak Larry Correia’nın mizahi ithafı, bu bekleyişin ne kadar yorucu olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Bakalım, Martin hayranlarını ne zaman sevindirecek?

George R.R. Martin’in Yavaş Yazma Süreci, Fantastik Yazar Larry Correia’nın Mizah Malzemesi Oldu ilk olarak FRPNET'te yayınlandı.