Gerard Butler, 300 Filmini Çekerken Bolca Yaralanma Yaşandığını Açıkladı

Elizabet

Administrator
Yönetici
2006 yılında vizyona giren ve Zack Snyder’ın yönetmenliğini yaptığı 300 filmi, dünya çapında 450 milyon doların üzerinde gişe başarısı elde etti. Ancak filmin başrol oyuncusu Gerard Butler’a göre bu başarı, oldukça zorlu ve tehlikeli bir çekim sürecinin sonucuydu. Butler, çekimlerde “çılgın” bir miktarda yaralanma yaşandığını belirtti.

Her Gün Hastaneye Giden Oyuncular Oldu​

People dergisine konuşan Gerard Butler, 300 filminin çekimlerinde oyuncuların neredeyse her gün ciddi şekilde yaralandığını ifade etti.

Gerard Butler (300)
Gerard Butler (300)

Filmde Kral Leonidas olarak 300 Spartalı askerin Pers ordusuna karşı verdiği savaşı canlandıran Butler, çekimlerde yaşanan tehlikeleri şu sözlerle aktardı:

Hatırlıyorum, her gün birileri hastaneye gidiyordu. Bir dövüş sahnesi çekiyorsunuz, dönüp bakıyorsunuz, bir adam yerde yatıyor, mızrak gözüne girmiş. Başka bir sefer, dönüyorsunuz, birisi düşmüş ve ayak bileğini kırmış. Gerçekten inanılmazdı.

Kendisi ciddi bir yaralanma yaşamasa da Butler, 2012 yapımı Chasing Mavericks filmi sırasında büyük bir dalga tarafından sürüklendiğini ve boğulma tehlikesi geçirdiğini anlattı. Butler, “Kendimi bitmiş sandım,” diyerek yaşadığı zorluğu ifade etti. Oyuncu, bu olayın ardından hastaneye kaldırıldığını ve defibrilatörle hayata döndürüldüğünü belirtti.

Gerard Butler, Den of Thieves 2 ile Ekranlarda​

Gerard Butler, yakın zamanda Den of Thieves 2: Pantera adlı filmde rol aldı. Filmde Butler, Big Nick adlı sert bir Los Angeles dedektifini canlandırıyor ve uluslararası üne sahip bir elmas hırsızı olan Donnie’yi (O’Shea Jackson Jr.) Avrupa’da takip ediyor.

Filmin başarısından bahseden O’Shea Jackson Jr., Variety’ye verdiği röportajda, Den of Thieves serisinin bir franchise haline gelmesini istediğini söyledi. Jackson, “Vin Diesel gibi bir şey yapmak istiyorum,” diyerek, serinin devam filmleriyle genişlemesini hedeflediğini belirtti. Ayrıca Gerard Butler ile çalışmanın büyük bir keyif olduğunu ifade eden Jackson, “Onunla 90 yaşına kadar çalışmak istiyorum,” dedi.

300 Filmi ve Aksiyonun Tehlikeli Yüzü​

Zack Snyder’ın yönettiği ve Gerard Butler’ın başrolde olduğu 300 filmi, sinematografisi ve aksiyon sahneleriyle hafızalara kazınsa da, perde arkasındaki zorlu süreç, filmin oyuncu ve ekibi için oldukça yorucu olmuş. Çekimler sırasında yaşanan yaralanmalar ve tehlikeli koşullar, filmin aksiyon dolu atmosferinin gerçek hayatta da hissedildiğini gösteriyor.

Gerard Butler’ın açıklamaları, hem aksiyon filmlerinin perde arkasında yaşanan zorluklara ışık tutuyor hem de oyuncuların bu tür yapımlara olan bağlılığını ortaya koyuyor. Oyuncunun yeni projeleriyle aksiyon severleri ekran başına kilitlemeye devam etmesi bekleniyor.

Gerard Butler, 300 Filmini Çekerken Bolca Yaralanma Yaşandığını Açıkladı ilk olarak FRPNET'te yayınlandı.