GÜZEL ZAMANLAMA!

Elizabet

Administrator
Yönetici
Bilmiyoruz, ekseriyetle bilmiyoruz, zaman tayinini ve süresini doğru bilmeden, belirleyemeden iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz, kötü sonuç elde ediyoruz. Oluyor, çok seyrek olsa da kötü bir şey yapıp, şansa diyelim, iyi bir sonuçla baş başa kalıyoruz. İyiler ve kötüler diye listeler sunmak gibi neyin ne şekilde sonuç vereceği gibi bir uzmanlığım da yok kehanetim de. Yazmaya çalışıp önemini öne çıkarmaya çalıştığım kavram “zamanlama” dır. Nasıl ve nelere sahip olursak olalım, soyut ve somut manada nelere malik, yetenekli, bilgili, becerikli, yetenekli olursak olalım genellikle gözden kaçırdığımız vardır ki, zamanlama, zamanı doğru saptayıp, en doğru takvimde ve en doğru süreyi kullanarak hayata sunamamakta. Düşünelim, birlikte düşünelim, mazide neler yaptık, hangilerinde başarılı olduk, kazançlı olduk, terfi aldık, karlı olduk, ütopik gibi görünen hayallerimizin gerçekleşeceğine dair kapılar aralandı? Şimdi tezatını da düşünelim, hazırlıklarımız tamam olmakla birlikte nelerde beklediğimizin tersine hatalı, yanlış, zararlı, başarısız sonuçlarla baş başa kaldık? Düşünmüş müydünüz, düşünün aksi giden pek çok girişiminiz, yaptıklarınızın, harcadığınız emek ve tükettiğiniz enerjinin yetersiz oluşundan ve coğrafya ya da mekân, muhatap seçiminizde ki yanlışlıklardan da değil, zamanlamanız hatalı. Evet, doğrudur, iyi, güzel, harika bir şey söyleyip aynı şekilde güzel bir geri dönüş beklerken olmuyor değil mi? Neden, her şey yerli yerinde ve muazzam bir başarı ortada, neden beklediğiniz geri dönüş yok, zamanlamanız yanlış olabilir mi, söyleme zamanı için. Doğrudur, aksi durumlar peş peşe, istenmeyen haller kartopu gibi büyümüş, dile getirip, anlattığınız da, tepki yerine katılımcı bir yaklaşımla karşılanıp moral ve motivasyonunuz tavanlara yükseliyor, şaşkın ve tarifi mümkün olmayan rahatlama yaşıyorsunuz, zamanlama doğru olabilir mi? Hayattayız, yaşıyoruz, hayat içerisinde belirgin ve belirgin olmayan sayıyla ifade edilemeyecek kavramlar ve yaşama hallerini barındırıp hepsini iç içe yaşatıyor. Devasal kontrolü insanoğlunun hâkimiyeti dışında kalan bazı şeyler hariç, barış içerisinde, etik kurallarla, sevgi ve saygı döngüsünde, dengeli, makul, özenilen bir hayatın müdahili olmak istiyor isek zamanlamalarımızı çok doğru, en ideali şekilde yapmalıyız. Zamanlama, en ideali, en doğrusu, nedir, nerelerde ne hallerde gereklidir? Evet, günlük rutinten bahsetmiyorum, değerli ve önemli açıklamalarda da değerli ve önemli diye düşündüğümüz girişim, açıklama, anlatım, buluşma, karar, imza, nihayetlendirme, birlikte yürüme, hayatlarımızda önemli ve ehemmiyetli diye tanımladığımız her ne ise hepsinin öncesinde zamanlamayı doğru tayin ve zamanlama gibi hayata geçirmekte de süre belirginliğini doğru tespit edebilmek. Kafanız karıştı diye düşünmüyorum, yakın geçmişinizde aldığınız karar doğru iken saçma salak sonuçlarla yüzleşmek zorunda kaldığınızı hatırlayıp tek yanlışın zamanlaması olduğunun farkına varabildi iseniz.