Half-Life 2 ve Dishonored’ın Sanat Yönetmeni Hayatını Kaybetti

Elizabet

Administrator
Yönetici
Video oyun dünyası, çok önemli bir ismi son yolculuğuna uğurladı. Half-Life 2 ve Dishonored başta olmak üzere pek çok oyunun sanat yönetmenliğini üstlenen Viktor Antonov, 52 yaşında hayatını kaybetti. Half-Life’ın yazarı Marc Laidlaw, bu üzücü gelişmeyi Instagram’dan duyururken, Antonov’un diğer eski meslektaşları da sosyal medyadan taziye mesajları yayımladı.

Laidlaw, “Doğrulandığını hissedene kadar fazla bir şey söylemek istemedim, ancak bugün Half-Life 2’deki vizyoner sanat liderimiz Viktor Antonov’un öldüğünü öğrendim” ifadelerini kullandı. Kariyerine Redneck Rampage’de çalışarak başlayan Antonov, Half-Life 2 ve Dishonored’ın sanat yönetmenliğini üstlenmesinin yanı sıra Doom (2016) ve Fallout 4 gibi oyunlarda danışmanlık yaptı.

Viktor Antonov, Half-Life 2’nin Kilit İsimlerindendi​

half-life 2 Viktor Antonov

Antonov’un ölümünü derin bir üzüntüyle karşıladığını belirten Arkane Studios ve Wolfeye Studios’un kurucusu Raphael Colantonio, “RIP Viktor Antonov. Keşke sana ne kadar hayran olduğumu söyleyebilseydim ama böyle bir sürprizle karşılaşana kadar hayatımızın içinde sıkışıp kalıyoruz. Arkane Studios’un başarısında önemli bir rol oynadın ve birçoğumuz için ilham kaynağı oldun, ayrıca çok güzel anılarımın olduğu bir arkadaştın” dedi.

Oyun tasarımcısı Harvey Smith ise “Etkisi ve yeteneği hakkındaki tüm bunlar doğru, ancak kuru, yıkıcı zekasıyla beni ne kadar güldürdüğünü de her zaman hatırlayacağım” ifadelerini kullandı. Bulgar sanatçı, geçtiğimiz kasım ayında Half-life 2’nin 20. yıl dönümü belgeselinde yer almıştı. 52 yaşında hayatını kaybeden Antonov’un ölüm sebebi henüz bilinmiyor.

Kaynak : Half-Life 2 ve Dishonored’ın Sanat Yönetmeni Hayatını Kaybetti