IŞIL IŞIL SAHNE’DE Gazeteci Işıl Çalışkan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Işıl Işıl Sahne’, müzik dünyasından ünlü isimleri izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor. Program, sanatçı konuklarıyla müzik sektörünün nabzını tutarken, onların kariyerlerine ve sanatsal süreçlerine dair ilgi çekici detayları izleyicilere aktarıyor. Bu hafta ise Soner Arıca, ‘Işıl Işıl Sahne’nin konuğu oldu. Arıca, müzik kariyerindeki önemli duraklardan kişisel hikayelerine, ilham kaynaklarından sanata bakış açısına kadar birçok konuda izleyicilere samimi ve ilham verici bir sohbet sundu. EKSİ 90 DERECEDE ÇEKİM Türkiye'nin önde gelen mankenlerinden Duygu Çakmak, uluslararası kariyerinde önemli bir adım atarak Balkanlar'a açıldı. Dünya podyumlarında adından sıkça söz ettiren Çakmak, son olarak Makedonya'da fotoğraf sanatçısı Enis Banderas Tollumi'nin objektifinin karşısına geçti. Makedonya'daki başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çeken Çakmak, Balkanlar'daki kariyerine hız kesmeden devam edecek. OKUMA YAZMAYI SENARYO OKUYARAK SÖKTÜM Eylül Aşkın, Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden Melih Gülgen’in oğlu, seksenli yılların çocuk yıldızı, oyuncu ve yönetmen Burak Gülgen’i ağırladı. Gürgen, film sektörüne olan aşkının çok erken yaşlarda başladığının altını çizerken, babası Melih Gülgen’in kendisinin oynamadığı filmlerinin çekimlerinde dahi sette hazır bulunduğunu, arkadaşlarıyla top oynamak yerine sette olmayı tercih ettiğini açıkladı. Gürgen, “İş bir tek babamla bitmiyor. Cüneyt Arkın annemin dayısı, Serdar amcam ve Ahmet Amcam görüntü yönetmeni, Semih Amcam prodüksiyon amirliği yaptı, Nurettin Dayım var senaryo yazarı ve yardımcı yönetmen. Haliyle ben böyle bir ailede daha okuma yazmayı bilmiyorken amors nedir, kamera nedir, şaryo nedir, yakın plan nedir vs. bunları devamlı evin içerisinde duyabiliyordum, okuma yazmayı senaryo okuyarak söktüm” dedi. BİR NEŞE KARABÖCEK ŞARKISI Ünlü sanatçı Ümmü Erbil, 61. Tekli şarkısını sevenleriyle buluşturdu. Müzik dünyasında her tarzın sanatçısı olduğunu dile getiren Ümmü Erbil, müziğin efsane ismi Neşe Karaböcek’in yorumladığı “Demiyom mu” isimli eseri kendi tarzında seslendirdi; KARDEŞİMDEN ŞİDDET GÖRDÜM Selen Görgüzel, TV8’de Gel Konuşalım programına katıldı. Görgüzel, yıllar önce erkek kardeşinden şiddet gördüğünü itiraf etti. Bu konu hakkında ilk kez konuştuğunu belirten Görgüzel, “Gördüm, son eşimden psikolojik şiddet gördüm. Şiddet gördüğümde gidemedim. Susuyor insanlar. Ben de öyle çok sustum. Erkek kardeşimle ağır bir şey yaşadım. Erkek kardeşimin şiddetine maruz kaldım ben. Adalete teslim etmem gerekiyordu, o boyutta bir şey yaşadım. Bunu çok paylaşma tercihinde değilim. Ben kıyamadım, siz kıyamamazlık etmeyin. Daha sonra çok daha ağır şeyler yaşayabiliyorsunuz. Hiç bu konuya girmeyeceğim. Yasaklı madde durumu da yok. Dünyadaki en sevdiğim insandı kardeşim, şu an görüşmüyorum. Sorunlu bir ilişkimiz de yoktu. Kardeşimi af etmedim’ dedi. SEVGİNİN SESİ OL Uluslararası İş İnsanları Derneği ( UİKAD) düzenlemiş olduğu ‘Sevginin Sesi Ol Sen'de Şarkını Söyle’ programında kanserle mücadele eden değerli iş insanımız Sayın Sevgi Çelebi moral ve motivasyon gecemizde, Uluslararası iş insanları yönetim kurulu başkanları ve çok sevilen sanatçı katılımıyla gerçekleşti. Hakan Taner Çapın Sunumuyla Sanatçılarımız Güllü, Faruk Tuncel,Şerif Kayran, Ertuğrul Polat, Oktay Ertuğrul, Fransua Garo, Levent Çekiç.Ersin Güloğlu, Hakan Yiğit, Erkan Sönmez, Gökhan Pars, Gökhan Yağmur, Sibel Yıldırım, Samet Ustaoğlu, Bilal Yıldırım gibi sanatçılar şarkılarını seslendirdiler. İSTANBUL’A SESLENİŞ Elif Kaya, “İstanbul”da yalnızlık, geçmişin izleri ve şehirle kurulan derin bağ üzerinden duygusal bir hikâye anlatıyor. Şarkının etkileyici atmosferi ve güçlü sözleri, dinleyiciyi İstanbul’un karmaşık ama büyüleyici dokusuna çekiyor. Söz ve müziği Elif Kaya’ya ait olan bu özel parça, Selim Çaldıran ve Elif Kaya'nın ortak prodüksiyonuyla dinleyiciyle buluştu. DUYGUSAL DOĞUM GÜNÜ Yeşilçam’ın efsanesi Selda Alkor, arkadaşlarının organize ettiği doğum günü partisinde duygusal anlar yaşadı. Sağlık sorunlarına rağmen mutlu olduğunu belirten usta oyuncu, “Böyle bir sürpriz çok hoşuma gitti” dedi. Bir süredir sağlık sorunlarıyla uğraştığını söyleyen Alkor, “Bel fıtığım çıktı. Ondan dolayı ayağım aksıyor. Fizyoterapistler geliyor, fizyoterapi yapıyorum. Çok oturup kalkınca hafif aksama oluyor” dedi. SAHİPSİZ 2025 yılının olay yaratacak sürprizi "Sahipsiz" ile müzik dünyasının iki cesur ismi Hande Yener ve Lil Zey’den geliyor. Yıllardır müzik sahnesinde gösterdiği güçlü performansları ve yenilikçi projeleriyle dikkat çeken Hande Yener, rap müziğin en özgün isimlerinden Lil Zey ile müzikal dehasını birleştirdi. "Sahipsiz" özgün, sıra dışı ve cesur tarzıyla Hande Yener’in çok çeşitli diskografisinin en nadide çalışmalarından biri olarak yerini çoktan aldı. AŞK ÇOKTAN ÖLMÜŞ Vildan Demir, modern pop müziğe derinlik ve yenilik katan kendi imzasını attığı ilk teklisi "Aşk Çoktan Ölmüş" ile müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Sony Music Türkiye etiketiyle yayınlanan şarkı, modern pop sound’u ve etkileyici sözleriyle dinleyiciyi duygusal bir yolculuğa çıkarıyor. Sözleri Günay Çoban’a, müziği ve düzenlemesi ise Turaç Berkay Özer’e ait olan bu şarkı, biten aşklara dair güçlü bir hikaye anlatımı sunuyor. KİMSE TEK BAŞINA KRAL OLAMAZ Sektörde tekelleşmeye neden olduğu iddialarıyla gündeme gelen ve hakkında soruşturma başlatılan ID İletişimin kurucusu ünlü menajer Ayşe Barım hakkında konuşan oyuncu Gülçin Santırcıoğlu, "Kimse tek başına kral olmaz elbet tebaa lazım. Olduğum halden memnun olan biri olarak soruyorum. Gaza geleceksiniz sadece Ayşe Barım üzerinden değil onun lafının üzerine laf söyleyemeyenlere de bakın" dedi.