"TRT World Citizen Ödülleri"nin altıncısı İstanbul'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. "Yılın Dünya Vatandaşı" ödülünün sahibi, 6 Eylül 2024'te Nablus'ta bir protesto sırasında İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından vurularak hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi oldu. Eygi'nin ödülünü Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, babası Mehmet Suat Eygi'ye takdim etti. Programda konuşan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, "Ülkemizin ve milletimizin Suriye'deki iç savaş boyunca iyilikten, doğruluktan ve hakikatten yana ortaya koyduğu izzetli duruş, tarihe altın harflerle nakşedildi." dedi. "ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU" TRT World Citizen Ödülleri'nin altıncısı, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'nın ev sahipliğinde Beşiktaş'taki bir otelde gerçekleştirildi. "Kahramanların hikayeleri yeni ufuklar açacak" Törende konuşan Sobacı, World Citizen Ödüllerinin, mağdur ve mazlumların en çaresiz, en umutsuz anlarında dahi iyiliğin, adaletin ve hakikatin sancaktarlığını yapanların seslerinin daha gür çıkması, verdikleri mücadelenin çok daha fazla insana ulaşması niyetiyle ortaya çıktığını söyledi. AYŞENUR EZGİ EYGİ'YE YILIN DÜNYA VATANDAŞI ÖDÜLÜ TRT Dünya Vatandaşı Ödüllerinin "İletişimci" kategorisinde Azima Dhanjee ve Arhum Ishtiaq, "Eğitimci" kategorisinde Rana Dajani ve "Gençlik" kategorisinde Helene Ba ödüllerini aldı. "Yılın Dünya Vatandaşı" ödülünün sahibi, 6 Eylül 2024'te Nablus'ta bir protesto sırasında İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından vurularak hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi oldu. Eygi'nin ödülünü Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, babası Mehmet Suat Eygi'ye takdim etti. Baba Eygi'nin konuşması ayakta alkışlandı. "Yaşam Boyu Başarı Ödülü", savaş ve çatışma bölgelerinde binlerce çocuğun hayatını kurtaran Palestine Children's Relief Fund (PCRF) kurucusu Steve Sosebee'e verildi. Bu yıla özel olarak verilen "TRT Özel Ödülü" ise Suriye'deki savaş sırasında bir hastaneyi yöneten Dr. Amani Ballour'un oldu. Fahrettin Altun'un da konuşma yaptığı programa, İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı, TRT Yönetim Kurulu üyeleri, TRT çalışanları ve projelerinde yer alanlar ile davetliler katıldı.