Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen feci yangın, Türkiye genelinde büyük bir üzüntü yarattı. CAN PAZARI YAŞANDI Geçtiğimiz gece saat 03.30 sıralarında otelin restoran bölümünde başlayan yangın, kısa sürede tüm binayı sararak korkunç bir can pazarına sebep oldu. Yangında hayatını kaybedenlerin sayısı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasıyla 76'ya yükseldi. BOĞAZI DÜĞÜM DÜĞÜM OLDU Olayla ilgili gelişmeleri aktaran Müge Anlı, canlı yayına gözyaşları içinde başladı. Acı haberi duyuran Anlı, komşusunun ve iki çocuğunun yangında yaşamını yitirdiğini söyledi. Anlının sesinin titrediği ve konuşmakta zorlandığı anlar yayına yansıdı. Bolu'daki otelde, yarıyıl tatili nedeniyle 238 kişi konaklıyordu. Yangın sonucunda 76 kişi yaşamını yitirirken, 51 kişi ise yaralandı. "BUGÜN KELEBEKLER UÇUŞMUYOR" Anlı, bu trajik olayla ilgili olarak, “Ne yazık ki bugün içimizdeki kelebekler uçuşmuyor. Dünkü yayını kapatırken 10 vefat sayısı vardı; ama bugün bu sayı 76’ya yükseldi. İnşallah artmaz.” diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti. Yangının nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı, ancak sahanın dış cephesinin ahşap kaplama olması nedeniyle alevlerin hızla yayılması muhtemel bir faktör olarak gösteriliyor. "KOMŞUM DA 2 EVLADIYLA HAYATINI KAYBETTİ" Anlı'nın konuşmakta zorlandığı yangınla ilgili sözleri şu şekilde: “Ne yazık ki bugün içimizdeki kelebekler uçuşmuyor. Çünkü Bolu’da yaşanan can pazarında söylemesi bile çok acı ama onlarca canımız hayatını kaybetti. Onlarca canımız yaralı…Dün yayını kapatırken 10 vefat vardı. Bugün 76’dan bahsediliyor. İnşallah vefat edenlerin sayısı artmaz. Benim komşumda 2 tane evladıyla hayatını kaybetti. Nurlar içinde yatsın. Ben yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Çok zor bir durum Allah bir daha yaşatmasın. Yangın çok zor bir şey…”