Nintendo Switch 2 Tanıtıldı: İşte Beklenen Konsol Hakkında Tüm Detaylar

Elizabet

Administrator
Yönetici
Nintendo Switch 2 Tanıtıldı: İşte Tüm Detaylar

Nintendo Switch 2 resmi olarak tanıtıldı. Oyun dünyasının yıllardır beklediği yeni nesi konsolun tanıtımı ile detaylar da ortaya çıktı.

Japonya merkezli oyun devi Nintendo, merakla beklenen yeni nesil konsolu Switch 2’yi 16 Ocak 2025 tarihinde resmi olarak duyurdu. Tanıtım videosu ve görselleriyle birlikte konsolun tasarımı ilk kez gözler önüne serildi. Şirket fiyat etiketini henüz açıklamazken, konsolun 2025 yılı içerisinde piyasaya sürüleceğini doğruladı.

Yeni konsolun en dikkat çekici özelliklerinden biri, selefine göre daha büyük bir ekrana sahip olması. Ayrıca Joy-Con kontrolcüleri de yeniden tasarlanmış durumda. Uzun süredir söylenti olan manyetik bağlantı sisteminin doğruluğu da tanıtım videosuyla ortaya çıkmış oldu. Kontrolcülerde ayrıca Home tuşunun altında gizemli bir yeni düğme de dikkat çekiyor.

Nintendo Switch 2 Geriye Dönük Uyumluluk Desteğine Sahip Olacak​

Nintendo Switch 2

Nintendo, yeni konsolun hem fiziksel hem de dijital Nintendo Switch oyunlarıyla uyumlu olacağını duyurdu. Ancak bazı Switch oyunlarının yeni konsolla tam uyumlu olmayabileceği veya desteklenmeyebileceği de belirtildi. Bu konudaki detayların ilerleyen dönemde Nintendo’nun resmi web sitesinde paylaşılacağı açıklandı.

Tanıtım videosunda gösterilen oyun görüntüleri arasında yeni bir Mario Kart oyununun olabileceği düşünülüyor. Videoda görülen yeni karakter tasarımları, özellikle Yoshi ve Donkey Kong’un görünümü, bunun yeni bir oyun olabileceğine işaret ediyor. Ayrıca ekranda aynı anda 15 karakterin görünmesi de bu teoriye güç katıyor.

Nintendo Switch 2 Ne Zaman Çıkacak?​

Nintendo Switch 2 Ortaya Çıktı

Nintendo, 2 Nisan 2025 tarihinde düzenleyeceği özel bir Nintendo Direct etkinliğinde konsol hakkında daha fazla detay paylaşacağını duyurdu. Aynı zamanda Nisan ayında Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde Nintendo Switch 2 Experience etkinlikleri düzenleneceği ve oyuncuların konsolu deneyimleme fırsatı bulacağı açıklandı.

2017’de piyasaya sürülen Nintendo Switch’in büyük başarısının ardından, yeni konsolun da benzer bir etki yaratması bekleniyor.

Şirketin mali yılı içerisinde yapacağını söylediği duyuru sözünü tutması, oyun dünyasında heyecan yarattı. Özellikle yeni nesil Pokemon oyunları ve Legends Z-A gibi potansiyel oyunların da Switch 2 için geliştirilebileceği söylentiler arasında yer alıyor.

İşte Nintendo Switch 2 Konsolundan İlk Tanıtım​

Yeni konsoldan beklentileriniz neler? İlk bakış görüntüleri hoşunuza gitti mi? Fikirlerinizi yorumlarda veya Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News ve WhatsApp kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Kaynak: Games Radar

Bu yazı Nintendo Switch 2 Tanıtıldı: İşte Beklenen Konsol Hakkında Tüm Detaylar ilk olarak şu sitede yayımlanmıştır: Kayıp Rıhtım. Yazının kaynağı bu sitedir.