Valve tarafından resmi olarak doğrulandığı kadarıyla SteamOS, yakında Steam Deck dışındaki el konsollarına açılıyor. Geçtiğimiz yılın sonunda bir açıklama yapan Valve tasarımcısı Lawrence Yang, şirket içindeki ekiplerin SteamOS işletim sistemine ROG Ally ve diğer taşınabilir oyun cihazları için destek eklemek adına aktif olarak çalıştığını söylemişti. Kısa süre önce SteamOS 3.7.0 için resmi sürüm notlarını paylaşan Valve, burada “Steam Deck dışındaki el konsolları desteklenmeye başlanıyor” açıklamasını yaptı. Türkiye’de resmi olarak satılmayan Steam Deck’in en çok beğenilen yanı, donanımlarından çok üzerine kurulduğu özel işletim sistemi. Piyasada çok sayıda Windows işletim sistemli el konsolu bulunuyor. Ancak Windows işletim sistemi taşınabilir cihazlar için özel olarak hazırlanmış bir sürüm değil ve bu yüzden donanımlardan maksimum performans alınamıyor. Linux tabanlı SteamOS işletim sistemi ise çok daha stabil ve, hepsinden önemlisi verimli çalışıyor. Bu kapsamda nisan ayında başlayacağı aktarılan yeni dönemin, birçok mevcut el konsolunu çok daha değerli hale getireceği söyleniyor. Beğenilen işletim sistemi aslında Steam Deck’in […]
SteamOS yakında Steam Deck dışındaki el konsollarına açılacak yazısı ilk olarak
Teknoloji haberleri - LOG üzerinde yayınlandı.