Donald Trump’ın Ulaştırma Bakanlığı için aday gösterdiği Sean Duffy, Tesla’nın gelişmiş sürüş teknolojilerine yönelik yürütülen güvenlik soruşturmalarının devam edeceğini açıkladı. Bu açıklama, Tesla CEO’su ve Trump’ın önemli destekçilerinden Elon Musk ile bir gerilime yol açabilir. Duffy, Çarşamba günü Senato Ticaret Komitesi’ndeki onay oturumunda yaptığı konuşmada, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA) Tesla hakkındaki soruşturmalarını sürdürmesine izin vereceğini belirtti. Demokrat Senatör Ed Markey’nin, Tesla ile ilgili soruşturmalarda tarafsız davranıp davranamayacağı sorusuna yanıt veren Duffy, şunları söyledi: “Evet, bu komiteye ve size NHTSA’nın soruşturmasını sürdürmesine izin vereceğim konusunda taahhütte bulunuyorum. Ayrıca bu alandaki birçok oyuncuyla henüz tanışmadığımı da belirttim.” Duffy, konuşmasında otonom araçların düzenlenmesi konusuna da değindi. Farklı eyaletlerdeki düzenlemelerin yarattığı uyumsuzluğa dikkat çekerek, bu teknolojinin hem güvenlik hem de ulusal güvenlik açısından kritik olduğunu vurguladı: “Bu teknoloji yalnızca yolları daha güvenli hale getirme potansiyeline sahip değil, aynı zamanda ulusal güvenlik meselesidir. Çin gibi ülkelerin gerisinde kalamayız. Şu anda eyaletler arasında uyumsuz bir yasal çerçeve var. Tüm yenilikçilerin Texas’tan Kaliforniya’ya kadar her yerde uyacağı bir federal yasanın olması gerektiğine inanıyorum. Güvenlik öncelikli olmalı, ancak bunun ardından şirketlere bu heyecan verici teknolojiyi geliştirmek için geniş bir hareket alanı sağlamalıyız.” Trump’ın da otonom araçlar için ulusal bir yasa çıkarılmasını desteklediği bilinirken, Duffy’nin bu konuda …
Tesla hakkında ABD’de açılan soruşturmalar Trump döneminde devam edecek yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.
Tesla hakkında ABD’de açılan soruşturmalar Trump döneminde devam edecek yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.