Ünlü Yönetmen Osman Sınav 69 Yaşında Hayatını Kaybetti

Elizabet

Administrator
Yönetici
Osman Sınav 69 Yaşında Hayatını Kaubetti

Osman Sınav 69 yaşında hayatını kaybetti. Türk televizyon ve sinema dünyasının duayen ismi uzun süredir kanser tedavisi görüyordu.

Osman Sınav’dan acı haber geldi. Deli Yürek, Kurtlar Vadisi, Hayat Bağları, Melek Apartmanı ve Sen Anlat Karadeniz gibi unutulmaz yapımlara imza atan Sınav, tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

1958 yılında Burdur’da dünyaya gelen Sınav, 1975-1979 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde resim, tekstil tasarımı ve ardından sinema-televizyon eğitimi aldı. Kariyerine televizyon reklamları yazarak ve yöneterek başlayan sanatçı, 1984-1987 yılları arasında 500’den fazla reklam filminde görev aldı.

Görsel sanatlara olan tutkusunu sinemaya taşımak isteyen Sınav, Sinegraf film yapım şirketini kurarak televizyon ve sinema dünyasına adım attı. Televizyon için Bir Muharririn Ölümü, Yalancı Şafak, Atlıkarınca, Hünkârın Bir Günü gibi filmlere; sinema için ise Gerilla, Deli Yürek Bumerang Cehennemi ve Pars Kiraz Operasyonu gibi yapımlara imza attı.

Osman Sınav Hayatını Kaubetti

Osman Sınav’ın Televizyon Dünyasındaki İz Bırakan Eserleri​

1991’den itibaren televizyon dizilerine yoğunlaşan usta yönetmen, Süper Baba, Deli Yürek, Ekmek Teknesi, Acı Hayat, Kurtlar Vadisi, Sakarya Fırat ve Sen Anlat Karadeniz gibi 23 farklı projenin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendi. Bu yapımlar sadece Türkiye’de değil, dünya çapında birçok ülkede büyük beğeni topladı.

Vefatından kısa süre önce, Kurtlar Vadisi ekibinden Selçuk Yöntem, Özgü Namal, Oktay Kaynarca ve Mehmet Aslantuğ gibi ünlü isimler kendisini ziyaret etmişti. Bu ziyareti sosyal medya hesabından “Değerli oyuncu arkadaşlarıma ziyaretleri için teşekkür ederim,” notuyla paylaşan Sınav’ın son paylaşımı takipçilerinin yüreğini burkmuştu.

Osman Sınav Son Fotoğraf

Usta yönetmenin vefatının ardından sanat camiasından taziye mesajları gelmeye başladı. Ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit, “Sinema ve televizyon dünyasında birçok ilke imza atmış olan Osman Sınav, halkımızı ve toplumun derinliklerini eserleriyle ustalıkla yansıtan çok önemli bir değer bizim için. Biliyorum ki onun yaratıcı dehası ve eserlerine olan tutkusu bizlere her zaman ilham kaynağı olmaya devam edecek,” sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Türk televizyon tarihine damga vuran projeleriyle hafızalara kazınan Sınav’ın cenaze töreni detayları henüz açıklanmadı.

Usta yönetmenin yapımları hakkındaki düşüncelerinizi ve duygularınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Bizleri Google News ve WhatsApp kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bu yazı Ünlü Yönetmen Osman Sınav 69 Yaşında Hayatını Kaybetti ilk olarak şu sitede yayımlanmıştır: Kayıp Rıhtım. Yazının kaynağı bu sitedir.