Yunanistan, %1,3 bütçe fazlası vermesinin ardından 1 milyar avroluk mali yardım açıkladı

Elizabet

Administrator
Yönetici
micotakis2025234342432
Yunanistan Başbakanı Salı günü, ülkenin 2024’te bütçe fazlası veren birkaç Avrupa Birliği üyesinden biri olmasının ardından, düşük gelirli haneler ve kamu yatırım programı için 1 milyar avro (1,15 milyar dolar) tutarında mali yardım duyurdu.

Eurostat’ın yayınladığı rakamlara göre, AB’nin 27 üye ülkesinden sadece altısı 2024’te fazla verdi. Yunanistan’ın gayri safi yurt içi hasılanın %1,3’ü oranındaki fazlası — AB’nin genel açığı olan %3,2’ye kıyasla — yaklaşık on yıl önce AB ve uluslararası finans piyasalarını sarsan bir borç krizine derinlemesine saplanmış bir ülke için finansal performansta belirgin bir iyileşmeydi.

Başbakan Kyriakos Mitsotakis, ulusa yaptığı televizyon konuşmasında, “Rakamlar, ulusal ekonominin önemli ölçüde aşırı performansını ve devlet kasalarında bir fazlayı kaydediyor. Bu, herkesin yardımıyla, beklediğimizden çok daha iyi performans gösterdiğimiz anlamına geliyor” dedi.

Yunanistan, %1,3 bütçe fazlası vermesinin ardından 1 milyar avroluk mali yardım açıkladı yazısı ilk önce Bir Gazete - Bir Gazete, Son Dakika üzerinde ortaya çıktı.

Yunanistan, %1,3 bütçe fazlası vermesinin ardından 1 milyar avroluk mali yardım açıkladı yazısı ilk önce Bir Gazete - Bir Gazete, Son Dakika üzerinde ortaya çıktı.