Zihinlerde çizilen haritalar

Elizabet

Administrator
Yönetici
Suriye, kimine göre daha düne kadar sıradan bir Orta Doğu ülkesiydi, şimdi dünyanın en önemli ülkelerinden biri hâline geldi. Suriye’nin devrik başkanı Esed, zamanında Türkiye hariç herkese istediğini vermişti. Devrilince ve ipler de Türkiye'nin eline geçince herkes ciyaklamaya başladı. Ama ülkemizdeki güçlü irade PKK'yı, İran'ı, Amerika’yı, İsrail'i, İngiltere'yi, Rusya'yıdevre dışı bırakmayı bildi! Kimimiz; çelik çomak oynayıp “Fiyatlar arttı, maaşa zam yoksa oy da yok. İkramiyeler yeterli değil” falan derken… Orta Doğu'da yeni bir dünya kuruluyor. Lider ülke Türkiye, geçmişinden aldığı güçle yeniden mazlumların umudu olmaya, dünyaya adil bir sistem getirmeye çalışıyor. Bunun ipuçlarını “Dünya beşten büyüktür!” ve “Daha adil bir dünya mümkün.” diyerek vermiştik zaten. Güçlü savunma sistemi, genç ve dinamik ordusu ile “Büyük Türkiye”yi ilan etmemize ramak kaldı. Hâl böyle iken içimizde, olan bitenden rahatsızlık duyanlar olacaktır. Terörün bitmesinden rahatsız olanların argümanlarına sizler de hayret etmiyor musunuz? Terörsüz bir Türkiye'nin neleri başaracağını hep birlikte göreceğiz. Teröristbaşına özgürlük verilecekmiş gibi aslı astarı olmayan iftiralarla süreci baltalamaya çalışanlara da gülüp geçeceğiz. Tüm dünyada dengeler değişiyor. Dengeler değişirken palyaço kılıklı tipler elbette meydana çıkacak, sirkte verilen görevini icra edecek, dağın doğurduğu farenin kuyruğu ile aslanı korkutmaya çalışacaktır. Ermenistan’dan Karabağ alındı! Türk Devletleri Teşkilatı kuruldu. Savunma sanayisi millîleştirildi ve geliştirildi. Mavi Vatan hedeflerine adım adım gidiliyor. Libya'da oyun kurucu olduk, orada da teröristleri temizledik. Suriye’de 60 yıllık Esed rejimi çökertildi. PKK-YPG bitti! Doğal gaz ve petrol bulundu. Kâğıt üzerinde olmasa da zihinlerde yeniden haritalar çiziliyor. Bir de enflasyon düşer, milletin alım gücü artar, emekliler de hak ettikleri refaha kavuşursa; tüm şarlatanlar meydana da inse, otobüs otobüs pardon özel jetlerle Türkiye'yi dolaşsa da bu millet ikinci bir Zelenskiy'ye bu ülkeyi teslim etmez. Ellerine verilen çelik çomak ile bir süre daha oyalanmaya devam etsinler bakalım. Yeniden “Büyük Türkiye” adım adım geliyor. İlmek ilmek işleniyor, taşlar ince ince döşeniyor. “Göklerden gelen bir karar vardır.” inancı ile hareket eden bizler olana bitene şaşırmıyor; daha büyük müjdeler bekliyoruz Yaradan'dan. Ne diyordu üstat? Kırılır da bir gün tüm dişliler Döner şanlı şanlı çarkımız bizim Gökten bir el yaşlı gözleri siler Şenlenir evimiz barkımız bizim…