'Arabasının zekatını veriyor' diye savunmuştu: 'Cübbeli Ahmet'in damadı yıllarca vergi ödememiş

Elizabet

Administrator
Yönetici
İstanbul'da trafik kurallarını ihlal eden çakarlı lüks cipe ait görüntülerin kamuoyuna yansımasının ardından, aracı İsmailağa Cemaati’nin tanınan isimlerinden "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün kızı Yüsra Ünlü Palazoğlu'nun kullandığı tespit edildi.

Yüsra Ünlü Palazoğlu aracı kullananın kendisini olduğunu doğruladı ve “Araç eşime ait” dedi. Yüsra Ünlü Palazoğlu’nun eşi Esat Palazoğlu ise "Çakar tahsisli. Haber yapanlar hakkında gerekli yasal süreç başlayacak. Neden tahsisli çakar olduğunu, devletle ne yaptığımı, ne fayda sağladığımı size mi anlatacağım? Haber yaparsanız zaten adliyede görürsünüz…" diye tehditler savurdu.

Emniyet Müdürlüğü'nden para cezası​

Konunun gündeme gelmesinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü de açıklama yaptı.

"Araçlarda ışıklı ve sesli uyarı işaretlerinin takılacağı yerlerin dışında bulundurulması ve kullanılması" ile "Trafik işaret levhalarına uymamak" nedenleriyle sürücüye 139 bin 165 TL idari para cezası işlemi uygulandığı bildirildi.

'Damadım arabanın bile zekatını verir'​

Ünlü de katıldığı bir televizyon programında yaşananlara ilişkin açıklamada bulundu. Lüks aracın damadı Esat Palazoğlu'na ait olduğunu söyleyen Ünlü, "Çakar konusuna gelirsek, eşi zaten ticaretle uğraşıyor, tekneler yapıyor, fuarlara katılıyor. Benimle bir ilgisi yok" dedi. Ünlü, aracın 38 milyon lira değerinde olduğuna dair iddiaları yalanlarak, "Aslında 12 milyon lira. Evet, 12 milyon çok para ama herkesin rızkı farklıdır. Damadım fakirlere cömert davranan biri, bırakın mallarının zekâtını, arabanın bile zekâtını verir” diye konuştu.

Ünlü, görüntülerin hızla yayılması ve haberleştirilmesinde Gülen Cemaati'nin parmağı olduğunu iddia ederek şöyle konuştu:

"DEM'li bir gazetecinin paylaşımları sonrasında konu gündeme geldi. Tam da Apo'nun çağrı yapacağı günde servis etmiş. Dünyada bile ses getirmiş, bunun 'FETÖ'nün parmağı olmadan yaşanması mümkün değil. Tam da 28 Şubat, bir başörtülünün cipte görüntülenmesi... 'Sizi AK Partili zenginler, sizi bilmem neler' diye hakaretler saydırdılar."

Beş yılda 513 bin TL vergi ödemiş​

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, "Çakarlı cipin sahibi ne kadar vergi ödedi" başlıklı yazısında konuyu ilişkin yeni detaylar paylaştı.

Ağırel, "arabasının bile zekatını verdiğini" iddia ettiği damat Esat Palazoğlu'nun 5 yılda yalnızca 513 bin TL vergi ödediğini yazdı.

Palazoğlu'nun 2014 yılında CARABA Filo Oto Kiralama isimli bir şirket kurduğunu ve 2019 yılında tüm aile üyelerinin hisselerini Esat Palazoğlu'na devrettiğini aktaran Ağırel, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Palazoğlu’nun sahibi olduğu şirketin adı CARABA Filo Oto Kiralama. Şirket 2014 yılında Palazoğlu tarafından kurulmuş. 2019 yılında da tüm aile üyeleri hisselerini Mehmet Esat Palazoğlu’na devretmiş.

Bu tarihten itibaren ne kadar vergi ödemiş diye baktım. Öyle ya arabanın bile zekâtını veriyor demişti Mahmut Ünlü. 2019 yılında ödediği vergi 0 TL, 2020 yılı 0 TL, 2021 yılı 0 TL, 2022 yılı 155 bin TL, 2023 yılında 358 bin TL. Yani son beş yılda ödediği vergi toplamı 513 bin TL.

Türkiye’de sayılı insanın alacağı milyonluk lüks aracı oyuncak gibi kullanan bu kişiler 'zekât' olarak ne kadar verdi bilinmez ama devlete ödediği vergi komik değil mi? Ben bu ödenen tutarları katbekat ödeyen market, bakkal, kasap, nalbur tanıyorum ve dükkânlarının kirasını veremiyorlar."