Gazi Öğretmen eski hükümet konağına talip olan kuruluşlardan önce hareket etmiş ve hızlı bir çalışma sonucu bu binayı henüz açılma aşamasında olan Anadolu Lisesine tahsis ettirmiş… Bu hızlı tempo o dönemde ilçede takdirle karşılanmış, binaya talip olan kuruluşlar bile Gazi Öğretmeni tebrik etmiş… Eski Hükümet konağı Anadolu Lisesinin Güzelyurt mahallesinde yaptırılan yeni binasına taşınmasından sonra Yüksek Okula tahsis ettirilmiş ve burada Yüksek okul açılmış… Yüksek Okul’ un İmam Hatip Lisesi için 20 dönümlük arsa üzerine yaptırılan ve Devlet Parasız Yatılı Pansiyonu olarak kullanılan Kalınörendeki binaya taşınmasından sonra da bu bina Sağlık Grup başkanlığı ve 1 no’lu Sağlık Ocağı olarak açılmış… Bu taş bina üzerinde çok yönlü hizmetler sunulmuş ancak Gazi Öğretmeni en çok üzen MABET olarak inşa edilen bir binanın başka amaçlar için kullanılması olmuş… Özellikle Hükümet Konağı olarak kullanılırken öğle ve akşam mesai bitiminde daha önce Kilise’ de çalınan Çan’ın kullanılması ve sonradan bu Çan’ın birileri tarafından hırsızlıkla ÇALINMASI olmuş… Gazi Öğretmene göre MABET olarak yapılan bina ister Kilise olsun, ister Havra olsun, İster Cami olsun amaçları dışında kullanılmamalıymış… Bu konuları konuştuğu yaşlı amcalar 1950 yılından önce ülke genelinde Cumhuriyet Halk Partisi döneminde Camilerin nasıl depo olarak kullanıldığını canlı örneklerle anlattıkları zaman illaki gözüne Kilise olarak yapılmışken sonradan hükümet konağına dönüştürülen taş bina ve Çalınan Çan’aklına geliyormuş… Her türlü olumsuzluklara rağmen Gazi Öğretmen bu binayı Anadolu Lisesine tahsis ettirmiş ve büyük onarımını yaptırarak Anamur Anadolu lisesini burada açtırmış… Aynı yıllarda Güzelyurt Mahallesinde Kız Meslek Lisesi binasının ve Kalınören mahallesinde Endüstri Meslek Lisesi binasını yaptırtmış ve bu okulların da açılışını da sağlamış… 1993 yılında Anamur’da İlçe Milli Eğitim müdürlüğü olarak pek çok olumlu hizmetler sergilemeye devam edilmiş… 1993’lü yıllarda çalışmalar sadece Anamur sınırları içinde kalmamış, komşu İlçe, doğduğu yer olan Bozyazı ilçesini de içine alıyormuş… Doğduğu yer olan Bozyazı İlçesinin eğitim öğretim hizmetlerini de neredeyse Anamur’dan yönlendiriyormuş… Bozyazı 1988’li yıllarda İlçe olmadan Anamur’a bağlıymış ve Gazi Öğretmen 10’larca yıl İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak bu ilçenin eğitim öğretim hizmetlerini de yürütmüş… O yıllarda ağabeyim Hamdi Mert Bey Hollanda’da Din ataşesiymiş… Sayın Hamdi Mert ağabeyisinin gayretleri sonucu Türk hükümeti ile Hollanda hükümeti arasında Hollanda’da çalışan Türk vatandaşlarının çocuklarının milli kimliklerinin korunması, ileriki yıllarda bu ülkedeki vatandaşlarımızın Din görevlisi ihtiyacının karşılanması ve zararlı dini akımların etkisinden korunması amacı ile eğitim alanında bir anlaşma yapılmış… Bu anlaşmaya göre Türkiye’de ilk defa yurt dışındaki işçi çocuklarının okuyabileceği bir Anadolu İmam Hatip Lisesi açılması kararlaştırılmış… Bu karar duyulduktan sonra her İl ve İlçe bu okulun kendi bölgelerinde açılması için harekete geçmiş… Gazi Öğretmen Anamur ve Bozyazı’da bu okulun kendi yöresinde açılabilmesi için arayış içine girmiş… Bozyazı’da ailesinin verdiği bir arsa üzerine yine ailesizin gayretleriyle 4 katlı Kur’an Kursu yaptırılmış ve Türkiye Diyanet Vakfına bağışlanmış… Ağabeyisinin bu binadan haberi varmış…Değişik açılardan binanın fotoğrafını çektirip ilgililere ulaştırmış ve Diyanet Vakfı ile anlaşarak ailesinin de rızasını alarak Kur’an Kursu binasının Anadolu imam Hatip Lisesine tahsisini sağlamış… İlçe Milli eğitim müdürü olarak yazışmaları Gazi Öğretmen yapmış… Bu yazışmalar sonucu 1993 yılında Millî Eğitim Bakanlığının 16.01.1993 gün ve Din Öğretimi Genel müdürlüğünün 5378 sayılı makam onayı ile Bozyazı Anadolu İmam Hatip Lisesi açılmış… …Ve büyük gayretler sonucu 1993-1994 eğitim öğretim yılında Bozyazı’ya sadece Hollanda’daki Türk ailelerinin çocuklarının okuyacağı Bozyazı Anadolu İmam Hatip Lisesi eğitim öğretime başlamış… Hollanda Diyanet Vakfı; Hollanda’da çalışan Türk vatandaşlarının çocuklarının eğitimi amacıyla Bozyazı İlçesinde 21 derslikli ayrıca 5 yıldızlı otel görünümünde pansiyonu bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi açılmasına vesile olmuştu… Bu Türkiye’de bir İlk’di ve bunda da başarılı olunmuş… 21 derslikli ve pansiyonlu yeni binaya taşınmadan önce ailsinin bağış yaptığı arsa üzerine 4 katlı bina yapılmış ve burada Bozyazı Anadolu İmam Hatip Lisesinin açılması sağlamış… Bu okulda okuyacak olan öğrenciler için Hollanda’da sınav yapılmış ve sınavı kazanan 100 öğrenciyle eğitim öğretime başlanmış… Hollanda’dan gelecek öğrencileri karşılama ve okulun açılış töreni çok muhteşem olmuş… Açılış törenin programını okulun kurucu müdürü sayın Selahattin Yıldız’la birlikte yapmış ve açış konuşmasını yapmak ta Gazi Öğretmene nasip olmuş… Öğrenci velilerine ve öğrencilere uçaktan indikleri anda dağıtılmak üzere bir kitapçık hazırlanmış ve “Hoş Geldiniz” adını taşıyan kitapçık içinde kurucu müdür Selahattin Yıldız’ın yazısı, Uçakla Antalya Havalimanına gelecek öğrencilerin Bozyazı’ya gelişleriyle ilgili yolculuk programı, kroki şeklinde yol güzergahı, yol güzergahı üzerindeki yerleşim merkezleri, Anamur ve Bozyazı hakkında detaylı bilgiler ve Okulun tanıtımı yer alıyormuş… Okulun tanıtımı ile ilgili olarak şöyle denmiş: “Şirin Bozyazı İlçesinin Denizciler Mahallesinde kurulan bu müessese, sırtını Toroslara dayamış, yüzünü Akdeniz’e çevirmiş ve kollarını sizlere açmıştır. 4 katlı bir bina olan okulumuzun modern bir eğitim merkezi haline getirilebilmesi için bir ay süre ile hummalı bir şekilde çalışılmış, rahat ve huzurunuzu temin etmek için hiçbir maddi ve manevi fedakarlıktan kaçınılmamış ve büyük ölçüde de amaca ulaşılmıştır. Binada yapılan geniş tadilatın yanı sıra; a-Pırıl pırıl sınıf ve yatakhane hazırlanmıştır. b-Modern bir mutfak ve çamaşırhane düzenlenmiştir. c-Çevre düzenlemesi devam etmektedir. d-Ayrıca terasa modern bir kafeterya yaptırma çalışmalarımız sürmektedir. Özellikle öğrencilerimizi bir baba-kardeş şefkatiyle kucaklayacak öğretim ve hizmet kadrosuyla okulumuz hizmete hazırdır. Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızın emin ellerde olduğunu biliniz… Bu hizmetin ortaya çıkmasında ve yürütülmesinde emeği geçen ve geçecek olanlara şükranlarımızı sunuyoruz. Rızasına uygun bir hizmetin verilmesinde Rabbimizden yardım diliyoruz. Ve yeniden hepinize HOŞ GELDİNİZ diyoruz.” Hollanda’dan uçakla Antalya’ya gelen öğrenciler için bir karşılama ve yolculuk programı yapmışlar… Öğrenciler 14 Kasım 1993 ‘de pazar günü uçakla Antalya’ya gelmişler… Bir çift göz onları izliyormuş… Aynı gün 4 otobüsle Antalya şehir gezisi yaptırılmış… Şehir gezisinden sonra Düden ve Lara şelaleleri gezdirilmiş…Gece Antalya’da konaklanmış… 15 Kasım 1993 Pazartesi günü saat 8.30’da Bozyazı’ya hareket edilmiş…Yolda Aspendos, Side-Manavgat şelaleleri gezdirilmiş…Saat 12.00’de Alanya’ya gelinmiş… Kale-Damlataş mağaraları gezilmiş ve öğle yemeği yenmiş… Saat 14.00’de Alanya’dan Bozyazı’ya hareket edilmiş… Gazi Paşa İlçesinde çay molası verilmiş…Saat 17.00’de Bozyazı’ya gelinmiş… Öğrenciler okulda, Veliler Motel’de gecelemişler… 16 Kasım 1993 Salı günü saat 10.00’da okulda açılış töreni düzenlenmiş… ( devam edecek )