George R.R. Martin, Elden Ring Filmi İçin Görüşmeler Yapıldığını Açıkladı

Elizabet

Administrator
Yönetici
Ünlü yazar George R.R. Martin, Elden Ring evreninin sinema dünyasına taşınabileceğini ima eden en güçlü açıklamalarından birini yaptı. Ancak yazar, projeye dahil olmasını engelleyebilecek büyük bir faktör olduğunu da kabul etti.

Elden Ring Filmi İçin Görüşmeler Başladı mı?​

Game of Thrones’un yaratıcısı olan George R.R. Martin, FromSoftware’in Elden Ring oyununa dünya ve tarih yaratma konusunda büyük katkılarda bulundu. 2022’nin en çok satan oyunlarından biri olan Elden Ring’in pazarlama sürecinde de Martin’in ismi sıkça vurgulandı. Oyunun açılış kredilerinde Elden Ring evreninin FromSoftware başkanı Hidetaka Miyazaki ve George R.R. Martin tarafından yaratıldığı belirtiliyor.

George R.R. Martin Elden Ring

IGN Fan Fest 2025’te konuşan ünlü yazar, kendisine yöneltilen Elden Ring 2 ile ilgili soruyu yanıtsız bırakırken, Elden Ring filmi ile ilgili önemli bir ipucu verdi:

Bu konuda çok fazla konuşamam ama Elden Ring’in film haline getirilmesi hakkında bazı görüşmeler yapılıyor.

Hidetaka Miyazaki de Elden Ring Filmi Fikrini Destekliyor​

Bu, Martin’in bir Elden Ring filmi hakkında yaptığı ilk açıklama değil. Daha önce FromSoftware başkanı Hidetaka Miyazaki, bir film uyarlamasına açık olduklarını ancak bunun ancak güçlü bir iş ortağı ile mümkün olabileceğini belirtmişti.

The Guardian’a verdiği bir röportajda Miyazaki şu ifadeleri kullanmıştı:

Elden Ring’in başka bir yorumlanışını ya da uyarlamasını reddetmek için herhangi bir sebep görmüyorum. Örneğin bir film… Ancak ben ve FromSoftware, farklı bir medyada içerik üretmek konusunda gerekli bilgi veya yetkinliğe sahip değiliz.
Elden Ring: Shadow of the Erdtree Yeni Hikaye Fragmanı Yayınlandı

Miyazaki, doğru bir partnerle bu fikrin gerçeğe dönüşebileceğini de ekledi:

Bunun için güçlü bir iş ortağına ihtiyaç duyacağız. Projeyi doğru şekilde hayata geçirmek için güvene ve ortak bir vizyona sahip olmamız gerekecek. Ancak bu yönde ilgi olduğu kesin.

George R.R. Martin’in Elden Ring Filminde Ne Kadar Payı Olacak?​

George R.R. Martin, Elden Ring filmi ile ilgili konuşurken projeye ne kadar dahil olabileceğinin belirsiz olduğunu da vurguladı. Bunun en büyük nedeni ise hala The Winds of Winter üzerinde çalışıyor olması.

“Bu projenin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini ve benim ne kadar dahil olacağımı bilmiyorum,” diyen Martin, en büyük önceliğinin A Song of Ice and Fire serisinin altıncı kitabı olan The Winds of Winter’ı tamamlamak olduğunu ifade etti.

Serinin hayranları The Winds of Winter’ı 10 yılı aşkın süredir bekliyor. 2011’de yayımlanan A Dance with Dragons’tan bu yana seriye yeni bir kitap eklenmedi. Martin, Aralık ayında yaptığı bir açıklamada kitabın 13 yıl geciktiğini kabul etmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

Maalesef 13 yıl geciktim. Bunu her söylediğimde, ‘Nasıl 13 yıl gecikmiş olabilirim?’ diye kendime soruyorum. Ama günler birer birer geçiyor ve işte buradayız.
George R.R. Martin
George R.R. Martin

Bu açıklamalar, serinin yeni kitabına dair umutları sarsarken, Martin bile kitabın tamamlanmama ihtimalini dile getirdi:

Beni bitirmiş gibi görenler var. ‘Bu kitabı asla tamamlayamayacak’ diyorlar. Belki haklıdırlar, bilmiyorum. Ama şu an hayattayım ve oldukça enerjik hissediyorum!

George R.R. Martin, Elden Ring Evrenini Nasıl Yarattı?​

Elden Ring’in yaratım sürecine değinen Martin, FromSoftware ekibinin kendisinden oyunun geçmişini ve dünyasını inşa etmesini istediğini belirtti.

FromSoftware ekibi bana geldiğinde, Elden Ring’in dünyasını yaratmamı istediler. Oyunun aksiyonu günümüzde geçecekti ama bu dünyayı şekillendiren olaylar geçmişte yaşanmıştı. Bu yüzden, o dünya nasıl oluştu? 5.000 veya 10.000 yıl önce neler yaşandı? Benim de bununla ilgili bazı fikirlerim vardı: büyü sistemi, rünler… Rünlerle ilgili pek çok detay vardı ve tüm bunları tasarladım.

Martin, FromSoftware ekibinin kendisini birkaç ayda bir ziyaret ettiğini ve geliştirdikleri içerikleri gösterdiklerini de belirtti.

Elden Ring 2 veya Elden Ring Filmi Mümkün mü?​

Peki, Elden Ring evreninin geleceği nasıl şekillenecek? George R.R. Martin’in yazdığı tüm içerik oyunda kullanıldı mı, yoksa daha fazla materyal var mı?

Bence dünya inşa edilirken ekranda gördüğünüzden çok daha fazla içerik yaratılır. Büyük epik fantastik hikayelerde bu her zaman böyledir. Örneğin, Tolkien’in yüzlerce sayfalık geçmiş hikayeleri vardır ve Hobbit veya Yüzüklerin Efendisi’ne kadar onlarca kral ve savaş geçmiştir.

Bu açıklamalar, Elden Ring evreninin derinliğinin çok daha fazla olduğunu ve belki de bir film veya yeni bir oyunla genişletilebileceğini gösteriyor. Elden Ring filmi veya Elden Ring 2’nin geliştirilmesi için güçlü bir ihtimal olduğu kesin. Ancak Martin’in takvimi dolu olduğu sürece, projeye doğrudan dahil olması pek de mümkün görünmüyor.

George R.R. Martin, Elden Ring Filmi İçin Görüşmeler Yapıldığını Açıkladı ilk olarak FRPNET'te yayınlandı.