Beni Ay’a Götür mangası Türkçedeki yerini almaya başladı. Tonikaku Kawaii: Fly Me to the Moon adıyla bilinen ve Kenjiro Hata’nın yazıp çizdiği manga serisi, anime uyarlamasıyla da ses getirmeyi başaran bir macera olarak öne çıkıyor.
Ad Astra per Aspera, Seiyu’s Life! ve Hayate the Combat Butler gibi birçok manga serisiyle adından söz ettiren Kenjiro Hata, 19 Kasım 1975’te Japonya’da doğdu. Manga dünyasına Kōji Kumeta’nın asistanı olarak adım attı ve yaklaşık beş yıl boyunca onunla çalıştı.
2004 yılında Hayate the Combat Butler adlı seriyi başlattı. Adını da manga dünyasına tanıtmayı başlayan manga, 2017 yılına kadar devam etti. Bu süreçte animeye, filme ve hatta Tayvan’da bir canlı aksiyon dizisine uyarlandı.
2018’de bu haberin konusu da olan Tonikaku Kawaii mangasına başladı. 2020 yılında animeye de uyarlanan eser büyük beğeni topladı.
Ayrıca seslendirme sanatçısı Masumi Asano ile evlendi ve birlikte Seiyu’s Life! adlı bir manga serisi üzerinde çalıştı. Bu eser de animeye uyarlandı ve seslendirme endüstrisinin iç yüzünü mizahi bir dille anlattı.
Beni Ay’a Götür’ün hikâyesi, dâhi bir genç olan Nasa Yuzaki’nin, bir trafik kazasında Tsukasa Tsukuyomi adlı gizemli bir kız tarafından kurtarılmasıyla başlıyor. Nasa, Tsukasa’ya ilk görüşte âşık olur ve ona duygularını itiraf eder. Tsukasa ancak evlenmeleri şartıyla Nasa’nın hislerine karşılık vereceğini söyler. Nasa kabul eder ve bayılır. Uyandığında Tsukasa ortadan kaybolmuştur. Yıllar sonra Nasa’nın 18. yaş gününde Tsukasa aniden kapısında belirir ve evlilik belgeleriyle birlikte gelir. Böylece ikilinin evli hayatları ve aralarındaki ilişki gelişmeye başlar.
Beni Ay’a Götür – Kenjiro Hata | Arka Kapak Tanıtımı

AŞK VE MUTLULUK DOLU EVLİLİK KOMEDİSİ BAŞLIYOR!
Çalışkan ama biraz şapşal bir öğrenci olan Nasa Yuzaki, bir gün Tsukasa adındaki gizemli ve çok güzel bir kızla tanışıyor.
Nasa, her şeyi göze alıp ona aşkını itiraf edince şu şekilde bir karşılık alıyor:
“Benimle evlenirsen seninle çıkarım!”
Nasa’nın gizemlerle dolu ve her şeyden daha tatlı eşiyle evlilik hayatı başlıyor!!
Toplamda 192 sayfadan oluşan manganın ilk cildinin çevirisini Merve Sever, editörlüğünü Nihan Alak üstleniyor. Beni Ay’a Götür’ün birinci cildi, 13 Ocak 2025 itibarıyla Türkçe raflarındaki yerini almaya başlamış durumda.
Beni Ay’a Götür’ün konusunu nasıl buldunuz? Animesine göz atmış mıydınız? Fikirlerinizi yorumlarda veya Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan mangalardan haberdar olmak için bizleri Google News ve WhatsApp kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Bu yazı Kenjiro Hata’nın Popüler Mangası Beni Ay’a Götür Türkçede ilk olarak şu sitede yayımlanmıştır: Kayıp Rıhtım. Yazının kaynağı bu sitedir.