David Dastmalchian, kariyerinde birçok önemli yapımda rol almış olsa da günün birinde bir DC Studios yapımında Joker’ı oynamak istiyor.
Dastmalchian bugüne dek Christopher Nolan’ın Oppenheimer’ı ve James Gunn’ın The Suicide Squad filmi gibi büyük prodüksiyonların yanı sıra Late Night with the Devil ve The Last Voyage of the Demeter gibi bağımsız korku filmlerinde de dikkat çekti.
Ancak Dastmalchian, en büyük hayallerinden birinin Joker karakterini canlandırmak olduğunu açıkladı. Daha önce The Dark Knight (2008) filminde Joker’ın adamlarından biri olarak rol alan, Gotham dizisinde Dwight Pollard karakterini canlandıran ve Suicide Squad’da Polka-Dot Man’i oynayan oyuncu, şimdi Suçun Palyaço Prensi olarak başrole geçmeyi hedefliyor.
David Dastmalchian’ın Hayali Joker’ı Oynamak
Saturn Ödülleri’nde açıklamalarda bulunan David Dastmalchian, rol hakkında şu ifadeleri kullandı:
“Biliyorum, şu an sadece şaka yapıyoruz ama bunu gerçekten isterdim. Bazı insanlar, ‘Hamlet hayatımın en büyük rolü,’ ya da, ‘Willy Loman benim için bir kariyer zirvesi,’ der. Benim içinse hayatımda bir noktada Joker makyajını yapmak en büyük kariyer hayallerimden biri. Bunun yanında, James Bond’un düşmanı olmayı da çok istiyorum.”

Joker karakteri, yıllar içinde birçok unutulmaz oyuncu tarafından canlandırıldı. Heath Ledger, The Dark Knight filmindeki performansıyla Oscar kazanan ilk Joker oyuncusu oldu ve ölümünün ardından Akademi Ödülü’ne layık görüldü. Joaquin Phoenix, 2019 yapımı Joker filmiyle Oscar kazanan bir diğer isim oldu.
Geçmişte Joker’ı canlandıran diğer önemli isimler arasında Jack Nicholson (1989 yapımı Batman filmi), Mark Hamill (animasyon ve video oyunlarında Joker’ın sesi) ve Jared Leto (Suicide Squad) bulunuyor. Son dönemde ise Bill Skarsgård, Joker rolü için en çok öne çıkan aktörler arasında.
Şu ana kadar David Dastmalchian’ın Joker ile ilgili bir projeye dâhil olup olmadığına dair resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak oyuncunun bu rol için olan mevcut ilgisi, aktörün gelecekte potansiyel bir Joker projesinde yer alması ihtimalini güçlendiriyor.

Sizce David Dastmalchian nasıl bir Joker olurdu? Görüşlerinizi yorumlarda veya Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News ve WhatsApp’tan takip edebilirsiniz.
Kaynak: Collider
Bu yazı Late Night with the Devil Yıldızının En Büyük Hayallerinden Biri Joker’ı Canlandırmak ilk olarak şu sitede yayımlanmıştır: Kayıp Rıhtım. Yazının kaynağı bu sitedir.