Samsung Yönetim Kurulu Başkanı Jay Y. Lee, şirketin yenilikçi yaklaşımını güçlendirmek adına önemli bir adım atarak OpenAI CEO’su Sam Altman ile bir araya gelmeye hazırlanıyor. Güney Kore’nin başkenti Seul’de gerçekleşmesi beklenen görüşmenin ana gündem maddelerinin, yapay zeka teknolojileri ve yarı iletken çip üretimi olduğu belirtiliyor. Samsung, son dönemde yapay zeka alanındaki yatırımlarını artırırken, OpenAI ise kendi veri merkezlerini oluşturmak ve çip üretimini güçlendirmek için yeni ortaklıklar arıyor. Teknoloji dünyasında büyük yankı uyandıran bu görüşmenin, Samsung’un “Yeni Samsung” vizyonu kapsamında önemli bir dönüm noktası olabileceği düşünülüyor. Lee’nin, şirketin inovasyon odaklı geçmişine dönüş yapmasını sağlamak için büyük ölçekli ortaklık ve yatırımlar planladığı biliniyor. Bu çerçevede, OpenAI ile olası bir iş birliği, Samsung’un yapay zeka destekli çözümler geliştirme sürecini hızlandırabilir. Sektör kaynaklarına göre, Samsung’un üretmiş olduğu akıllı telefonlar, tabletler, televizyonlar ve ev aletlerine OpenAI’nin yapay zeka algoritmalarını entegre etmesi gündemde. Böylece, Samsung’un ürünleri gelişmiş yapay zeka destekli özelliklerle donatılarak kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirebilir. Öte yandan, OpenAI de yüksek performanslı çip üretimi konusunda Samsung’un yarı iletken teknolojilerinden faydalanabilir. Nvidia’nın ürettiği yapay zeka çiplerine olan yoğun talep nedeniyle, OpenAI kendi çiplerini üretmeyi ve büyük ölçekli veri merkezleri kurmayı hedefliyor. Bu noktada, Samsung’un çip üretim tesisleri, OpenAI’nin hesaplama gücü ihtiyacını karşılamak adına kritik bir rol …
Samsung ve OpenAI, yapay zeka ve çip iş birliği için görüşecek yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.
Samsung ve OpenAI, yapay zeka ve çip iş birliği için görüşecek yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.