Ticaret Bakanlığı'ndan yangın tüpü fiyatlarına yakından takip

Elizabet

Administrator
Yönetici
Kartalkaya’daki facianın ardından yangın malzemelerindeki fahiş fiyat artışları mercek altında. Ticaret Bakanlığı Basın Müşaviri Fatih Uysan, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, yangın malzemelerindeki denetimlerin yoğunlaştırıldığını belirtti. Uysan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yangın tüpü ve diğer malzemelere yönelik denetimlerimiz devam etmektedir. Fahiş fiyat uygulayan işletmelere gerekli cezai işlemler yapılmaktadır.” VATANDAŞLARDAN GELEN ŞİKAYETLER DEĞERLENDİRİLİYOR Ticaret Bakanlığı’na bağlı denetim ekipleri, sahada yapılan denetimlerin yanı sıra vatandaşlardan gelen şikayetleri de dikkate alıyor. İlgili işletmelere hem maddi hem de hukuki yaptırımlar uygulanacağı bildirildi. FIRSATÇILIĞA GEÇİT YOK Bakanlık, yaşanan trajik olayların ardından fırsatçılığın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, piyasa düzenlemelerinin halkın mağduriyetini önlemeye yönelik sürdüğünü ifade etti. YETKİLİ YERLERE BİLDİRİN Tüketicilerin yangın ve iş güvenliği malzemelerinde fahiş fiyat artışlarıyla karşılaşması durumunda, uzmanlar, bu durumu yetkili mercilere iletmeleri gerektiğini vurguladı. Gelen öneriler şu şekilde: -Firmalar mutlaka Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna şikayet edilmeli. -Şikayetler Ticaret Bakanlığına ve ALO 175 Tüketici Hattı'na yapılmalıdır. -Fiyat artışlarının önlenmesi için ilgili bakanlıkların denetim çalışmalarına yerel yönetim ekipleri de dahil edilmeli ve yerelde daha hızlı ve etkin müdahale mekanizmaları oluşturulmalıdır. -Haksız fiyat artışıyla fırsatçılık yapan firmalara caydırıcı cezalar uygulanmalı; bu kişilere ve işletmelere, gerekirse ticaretten men etmeye kadar gidecek yaptırımlar için yasal düzenlemeler ivedilikle hayata geçirilmelidir.