Yeni insansı robot, daha fazla esneklik ve iki kat pil ömrü sunuyor

Elizabet

Administrator
Yönetici
Tıbbi ve rehabilitasyon ortamları için genel amaçlı robotlar sunan Çin merkezli robotik firması Fourier Intelligence, GRx insansı robot serisinin en son versiyonu olan yeni insansı robotu GR-2’yi tanıttı.

Fourier Intelligence’ın 2023’te tanıtılan ilk genel amaçlı iki ayaklı robotu GR-1, yaşlılara çeşitli görevlerde yardımcı olmak için tasarlanmıştı. Firmaya göre, müşteri geri bildirimleriyle geliştirilen GR-2 ise donanım, tasarım ve yazılımda önemli iyileştirmelerle birlikte geldi.

1.75 m boyunda ve 63 kg ağırlığında olan GR-2, 53 serbestlik derecesi ve 3 kilogramlık tek kol yük kapasitesi sunarken, daha karmaşık görevlerin üstesinden gelme potansiyeline sahip. Kapasitesini iki katına çıkaran pili, en önemli iyileştirmelerinden birisi.

Çalışma süresinin bir saat daha uzaması sayesinde bu robot, uzun mesafe yürüyüşe yardım gibi görevler için daha uygun hale geldi.

"İnsanı robotiğin geleceğine doğru büyük bir adım"​

Ayrıca şirket, robotun eklem yapısını değiştirerek kontrol mekanizmasını daha basit ve etkili hale getirdi. Bu da bakım masraflarını azalttı ve yapay zekâ (YZ) simülasyonlarından pratik uygulamalara geçiş kapasitesini artırdı. Bununla birlikte GR-2’nin insan esnekliğini taklit edebilen el becerisi, daha önceki modellere göre dört katına çıkarıldı.

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre GR-2’nin lansmanı, insan-robot iş birliğinde ve YZ odaklı ilerlemelerde gelecekteki atılımlara yönelik önemli bir adıma işaret ediyor.

GR-2’yi “insansı robotiğin geleceğine doğru büyük bir adım” olarak nitelendiren Fourier CEO’su Alex Gu ise sezgisel açıdan en iyi YZ robotu geliştirmek ve fiziksel dünyayla daha önce hiç olmadığı kadar iyi bir şekilde etkileşime geçmesine olanak sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

Kaynak

Görsel: Fourier Intelligence

Yeni insansı robot, daha fazla esneklik ve iki kat pil ömrü sunuyor yazısı ilk önce Herkese Bilim Teknoloji üzerinde ortaya çıktı.